Klantsucces: Vitaminstore

0 +
Bestellingen
0 +
Omzet uit advertenties
0 x
ROI
0 +
Mensen bereikt
Over 3 maanden
Shahab Ahmadipoor

"Martijn van SOMEMA denkt mee, zoekt naar goede oplossingen en werkt efficiënt. Hij is creatief en heeft nieuwe ideeën wat voor online marketing van cruciaal belang is. Dank Martijn voor je inzet!"

Shahab Ahmadipoor - Vitaminstore

Over het bedrijf

Met 35 winkels in Nederland en een webshop is de Vitaminstore één van de grootste ketens gespecialiseerd in vitamines, supplementen en persoonlijke verzorging. In 2019 heeft Vitaminstore SOMEMA ingeschakeld om meer uit hun social media te halen. In 3 maanden tijd hebben wij diverse succesvolle branding- en conversiecampagnes opgezet.

Opdracht

Het was de wens van Vitaminstore om meer gebruik te maken van social media zodat deze beter aansluit op de huidige marketingstrategie. Het primaire doel was om beter in contact te komen met hun doelgroep. Daarnaast had Vitaminstore de wens om meer verkopen te realiseren via hun webshop.

Zo hebben wij dat aangepakt:

Eerst hebben wij diverse campagnes opgesteld om zo branding van Vitaminstore te verstevigen. Het was de wens om beter in contact te komen met de doelgroep. Hierbij is ervoor gekozen om Vitaminstore te positioneren als de specialist op het gebied van een gezonde levensstijl.

In de advertenties hebben wij ons voornamelijk gericht op het vergroten van een positief gevoel, dat ook één van de kernwaardes zijn van Vitaminstore. Hierbij hebben wij gebruik gemaakt van positieve blogs, reviews, verhalen van klanten en diverse winacties. Daarnaast hebben wij ook advertenties ingezet waarin persoonlijk advies en hulp werd aangeboden voor mensen die vragen hadden over hun gezondheid.
SOMEMA | Vitaminstore

Voor de webshop hebben wij verschillende conversiecampagnes opgesteld. Daarbij hebben wij eerst gekeken welke doelgroepen voor Vitaminstore het meest waardevol zou zijn om aan te adverteren.


Het was voor ons duidelijk dat de websitebezoekers die producten in hun winkelmandje hadden gestopt maar die deze niet hadden afgerekend, het meest waardevol voor ons zou zijn om daar aan te adverteren. Zij krijgen zo alleen de advertenties te zien van de producten die zij hebben aangeklikt.


Door gebruik te maken van reviews van de producten en kortingen, konden wij deze doelgroepen overhalen om tot een koop over te gaan.


Ook hebben wij aan bestaande klanten geadverteerd op Facebook en Instagram. Zo hebben wij advertenties getoond van producten die zij eerder gekocht hebben en eventuele kortingen van producten in dezelfde productcategorie.


Via deze slimme campagnes wisten wij eenvoudig het aantal bestellingen te verhogen op de website en hebben we een gemiddelde ROI van 10,9x (1.090%) op onze advertenties weten te behalen.

SOMEMA | Vitaminstore

Kom erachter waar je kansen liggen

Neem vrijblijvend contact met mij op om erachter te komen hoe jij de ROAS van je advertenties kan verhogen zonder dat je hoeft te stunten met je prijzen.