Klantsucces: YourBuild

0
Bestellingen
0
Kosten per aankoop
0 x
ROI
0 +
Omzet uit advertenties
Over de eerste 12 maanden
Coen Zuidgeest

"We dachten zelf al redelijk wat te weten over Facebook maar dit was niks vergeleken met de kennis van SOMEMA. Onze advertenties zijn naar een nieuw niveau gebracht en wij hebben hierdoor al kunnen genieten van mooie resultaten!"

Coen Zuidgeest - YourBuild

Over het bedrijf

Wanneer je een computer wilt samenstellen en deze vakkundig in elkaar wilt laten zetten, moet je bij Coen en Bram van YourBuild zijn. Tijdens hun studententijd in 2019 hebben zij YourBuild opgezet met als missie: “Het leveren van de hoogste kwaliteit computers waarbij de service en klantervaring centraal staat”. Met een gemiddelde klantbeoordeling van 5 sterren (500+ reviews), weet YourBuild zich zichtbaar te onderscheiden in hun service en kwaliteit en zijn wij daarom trots op onze jarenlange samenwerking met YourBuild.

Opdracht

Zelf adverteerde YourBuild via social media, echter vielen de resultaten een beetje tegen. Zo kregen zij weinig resultaat uit de advertenties en waren daardoor de rendementen erg laag. In 2019 heeft YourBuild ons ingeschakeld om te kijken of er meer uit hun advertenties gehaald kon worden. Het doel was om winstgevende advertenties te hebben draaien die elke dag weer nieuwe klanten oplevert.

SOMEMA | YourBuild

Zo hebben wij dat aangepakt:

Eerst zijn wij begonnen met analyseren van de huidige advertentiecampagnes. Dit geeft ons een beter beeld van wat er gedaan is en wat wel/niet werkt. Daaruit is onder andere gebleken dat een strategie ontbrak om mensen warm te maken om tot aankoop over te gaan.

Het opstellen van een strategie was daarom onze prioriteit. Samen hebben wij een strategie opgesteld dat nauw aansluit op de visie van YourBuild. Zo hebben wij verschillende campagnes opgesteld waarbij wij in iedere fase van de klantreis zichtbaar waren voor de doelgroep.

Voor de mensen die YourBuild nog niet kennen, hebben wij advertenties opgesteld waarin wij uitleggen wie YourBuild is en wat zij aanbieden. In dit geval was het doel om mensen zelf hun PC samen te laten stellen op de website.

Voor de mensen die YourBuild kennen maar die nog niet een PC hebben samengesteld op de website, hebben wij een campagne opgesteld waarin de nadruk gelegd wordt op het onderscheidend vermogen van YourBuild ten opzichte van andere opties. Hierdoor konden wij mensen overtuigen dat YourBuild de beste optie zou zijn.


Voor de groep mensen die wel een PC hebben samengesteld op de website maar die nog geen PC heeft besteld, hebben wij diverse advertenties ingezet om de potentiële klant te overtuigen dat YourBuild de beste keuze is. Hierbij hebben verschillende reviews, klantverhalen en garanties naar voren laten komen.


Door deze verschillende doelgroepen met elkaar te verbinden, hebben wij een funnel opgemaakt dat dagelijks nieuwe klanten voor YourBuild oplevert. Zo hebben wij in het eerste jaar met een advertentiebudget van net over €9.000, een extra omzet weten te genereren van meer dan €719.000, uitsluitend via social media advertenties!

YourBuild advertentie

Kom erachter waar je kansen liggen

Neem vrijblijvend contact met mij op om erachter te komen hoe jij de ROAS van je advertenties kan verhogen zonder dat je hoeft te stunten met je prijzen.